Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön

4 joustolainan etua

Joustolainat ovat monesti yritysten myöntämiä luottoja. Joustolaina on luottosopimus tämän yrityksen, kanssa ja nykyään joustoluottoa voi yleensä ottaa enemmän kuin kerran. Käytännössä se toimii kuin luottokortti, mutta siinä missä luottokorttia ei kaikille myönnetä, joustolainoja myönnetään lähes kaikille. Lainojen ottamiseen ei tarvita takuita tai suurempia selittelyjä, pelkkä todistus tuloista ja henkilökortti riittää lainan ottamiseen.

Joustolainan maine on välillä huono, sillä sen korot ovat korkeammat kuin monilla muilla lainantarjoajilla. Toisaalta lainaa saa heti ilman suuria lainanhaku prosesseja, joten se on näppärä tiettyihin tilanteisiin. Joustolainan tarkoitus kuitenkin on olla lyhytkestoista ja sen takia sitä ei kannata ottaa pitkäaikaiseen rahan tarpeeseen. Joustolainaa kuitenkin saa huomattavasti helpommin kuin muita lainoja ja se onkin joustolainojen ensimmäinen etu.

1. Joustolainoja on helppo saada.

Joustolainaa tarjoaa nykyään moni yritys ja lainojen ehdot vaihtelevat tämän johdosta suuresti. Toiset lainantarjoajat keskittyvät suurempien joustolainojen tarjoamiseen pidemmälle aikavälille ja toiset taas keskittyvät pienempien lainojen myöntämiseen lyhyemmällä aikavälille. Yritysten suuri määrä on myös johtanut siihen, että joustolainan tarjoajat joutuvat kilpailemaan asiakkaista, ja yksi aspekti johon tämä on vaikuttanut, on se kuinka helposti lainaa saa.

Lainaa saa kuka tahansa täysi-ikäinen henkilö, jolla on vakaita tuloja. Joustolainaa saa kun menee yrityksen sivuille ja siellä täyttää helpon lomakkeen. Lainan ottamiseen tarvitaan yleisesti ottaen vain kolme asiaa. Ensinnäkin sinun täytyy antaa todiste vakaista tuloista, tähän kelpaa niin palkkakuitti kuin todiste sosiaaliturvasta. Tämän pohjalta yritys määrittelee kuinka paljon lainaa se myöntää, mitä enemmän tienaat, sitä enemmän lainaa voi nostaa. Tämän lisäksi lainan ottamiseksi pitää vain todistaa henkilöllisyys ja antaa tiliote, tällä tavalla lainan antaja voi tarkistaa, että laina menee oikealle tilille ja, että lainan ottaja on myös lainan tuleva maksaja.

Joustolainaa myönnetään myös vaikka luottotiedot olisivat menneet, joka estää monien muiden lainojen saamisen. Näin ollen joustolaina on helpoin laina mitä markkinoilta löytyy.

2. Lainaa heti.

Toisin kun perinteisiä lainoja joita varten pitää lähettää hakemuksia ja odottaa lainan hyväksyntää, joustolainaa saa heti. Kun olet täyttänyt pakolliset tiedot, niin laina tulee tilillesi nopeasti, joskus lainan käsittelyyn menee hetki ja rahat tulevat tilillesi päivässä, joskus saat lainaa heti tilillesi. On kuitenkin hyvä muistaa, että lain mukaan yöllä otettua lainaa ei saa tilille ennen kuin aamu seitsemältä. Näin ollen joustolainaa saa heti – paitsi yöllä.

3. Ei takuita, ei selittelyjä.

Joustolaina on niin sanottu kulutusluotto, eli sinun ei tarvitse kertoa kenellekään mihin rahat tarvitset tai haluat käyttää. Joustolainaa myönnetään sinulle sellaisenaan, ja saat itse päättää mihin rahat kulutat. Olipa netissä juuri erinomainen tarjous lomamatkaan jonka haluat ostaa tai tulipa autoosi vika jonka haluat korjata välittömästi, niin joustolainaa saat ilman, että selittelet mihin sitä tarvitset.

Tämän lisäksi lainaa saa ilman takuita. Perinteisen lainan ottamiseen tarvitset takuun. Takuuna voi toimia toinen ihminen, joka lupaa maksavansa velan jos sinä et kykene, tai olemassa oleva omaisuus. Kuitenkin monille tämä ei ole mahdollista, jolloin vaikka perinteistä lainaa ei olisi mahdollista saada niin joustolaina voi ratkaista sinun rahan tarpeen ongelmat.

4. Ehdot paranevat ajan kanssa.

Joustolainoja monesti syytetään niiden huonoista ehdoista verrattuna muihin lainoihin, mutta on otettava huomioon, että niiden korot ja ehdot paranevat ajan kanssa. Koska lainaa saa niin helposti on luotonantajien pakko pitää korot ylhäällä, koska heidän riskinsä on suuri. Kuitenkin kun maksat lainasi säntillisesti ajallaan takaisin niin myös ehtosi paranevat. Kun luotonantaja näkee, että maksat lainasi takaisin ajallaan he myös luottavat sinuun enemmän ja kykenevät myöntämään suurempia lainoja alhaisemmilla koroilla. Näin ollen voit itse vaikuttaa lainasi ehtoihin!