Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön

6 tapaa lisätä tuottavuutta ja tienata paremmin

Olitpa yrittäjä tai freelanceri joka haluaa tienata enemmän rahaa tai vaihtoehtoisesti saada enemmän tehtyä lyhyemmässä ajassa ja näin ollen saada enemmän vapaa-aikaa. Salaisuus löytyy tuottavuudesta, haluatpa saada yrityksesi tienaamaan enemmän tai saada enemmän projekteja tehtyä vuoden aikana, tuottavuus on suurin yksittäinen tekijä mihin voit vaikuttaa. Me kaikki teemme listoja siitä mitä aiomme tehdä, mutta kuinka hyvin tämä onnistuu, on oleellista menestymisen kannalta. Ensinnäkin listoja kannattaa tehdä viikoittain, päivittäin ja niiden ei kannata kattaa vain työaikaa vaan myös vapaa-aika. Kun tiedät mitä vapaa-aikaa kohti työskentelet, on helpompi orientoitua työn tekoon ja kun pääset vapaa-ajalle, aikasi ei valu hukkaan pohtiessasi mitä olet tekemässä. Muutenkin niin vapaa-aika kuin lisäraha tuntuu paremmalta jos olet kyennyt saavuttamaan omat tavoitteesi päivän ja viikon aikana, ennen kuin pidemmän tähtäimen tavoitteet täyttyvät. Myös aina kokeile kaikkia uusia kikkoja jotka saattaisivat parantaa tuottavuuttasi, pidä ne jotka toimivat ja hylkää ne jotka eivät auttaneet. Vuosien saatossa pienet parannukset tekevät valtavan eron tuottavuuteesi!

Armeijan kenraali kerran kertoi, että aamuisen punkkien petaamisen tärkein tehtävä ei suinkaan ole siisteyden ylläpito vaan ensimmäisen tehtävän valmiiksi saaminen. Kun saat yhden tehtävän tehtyä, niin on helpompi siirtyä seuraavaan tehtävään, näin päiväsi etenee yksi onnistuminen kerrallaan. Eli ensimmäinen tapa nostaa tuottavuutta onkin:

  1. Yksi asia kerrallaan. Pitkään ihmiset pyrkivät jakamaan huomionsa ja kykynsä moneen eri tehtävään, harrastamaan niin sanottua multi-taskingiä. Tämä ei kuitenkaan ole tehokkain tapa saada asioita valmiiksi. Sen sijaan, että jakaisit huomiosi moneen asiaan keskity yhteen asiaan kerrallaan ja tee yksi asia kerrallaan valmiiksi (tai siihen pisteeseen kun se sillä kertaa pitää saada). Joka kerta kun vaihdat tehtävää, aloitat keskittymisen ja ajatusprosessin alusta. Sen sijaan kun keskityt yhteen tehtävään, et menetä aikaa ja kykyjäsi tehtävien tasapainotteluun. Jotkin yritykset ovat juuri tästä syystä poistaneet kokoukset työympäristöstään, näin ihmiset eivät joudu keskeyttämään tehtäviään kesken ja aloittamaan alusta. Yksi tapa lopettaa asteittain multi-tasking on, että kerran viikossa et avaa yhtä internetikkunaa enempää kerrallaan. ’’One-Tab-Thursdays’’- ovat auttaneet muistuttamaan työntekijöitä tekemään tehtäviään alusta loppuun kerrallaan sen sijaan, että esimerkiksi vaihtelee ammatillisten lukemisten välillä päivän mittaan.
  2. Tee listoja. Tekemällä listoja näet mitä olet saanut tehtyä ja missä olet jäämässä jälkeen. Kun saat tehtäviä tehtyä, on työstä helpompi pysyä kiinnostuneena kun edistyminen on selkeämpää. Toisaalta pitkällä aikavälillä kun osaat aikatauluttaa työsi ja vapaa-aikasi paremmin ymmärrät myös mikä on todellinen työtahtisi. Moni tekee huomattavasti vähemmän kun kykenisi, sillä aika menee tehtävästä seuraavaan siirtymisessä. Hyvät listat auttavat sinua pysymään tavoitteissasi!
  3. Kasvata toimintaasi silloin kun sille on kysyntää, älä odota parempaa aikaa. Jos toimintasi tarvitsee kasvua niin nykyään saat helposti lainaa heti tilille, kun sinulla on mahdollisuus kasvaa niin kasvata yritystäsi ja kehitä toimintaasi ja tuottavuuttasi.
  4. Tiedä kauan kykenet keskittymään. Keskittyminen on modernissa maailmassa katoava taito. Sen sijaan, että stressaisit siitä, että keskittymisesi herpaantuu opettele tietämään kauan kykenet keskittymään. Pidä esimerkiksi 5 minuutin venyttely tauko 25 minuutin välein tai 45 minuutin välein. Jos teet työtä aina keskittyneenä tulet todennäköisesti saamaan paljon parempia tuloksia kuin pitämällä yhden pitkän tauon keskellä päivää, tai ottamatta lainkaan taukoja.
  5. Estä häiriötekijät. Jos tarvitset puhelinta töissä, niin älä pidä työpuhelimessa sosiaalista mediaa tai uutissivustoja päällä. Häiriötekijät vievät valtavan määrän työtehokkuutta. Jos tiedät, että haluat lukea uutisia tai somea päivän mittaan, tee se tarkkaan mitatuilla tauoilla, älä anna niiden venähtää.
  6. Automatisoi tehtäviä jos kykenet. Jos teet paljon toistuvia tehtäviä, ne pystyy todennäköisesti automatisoimaan (pankkimaksut tai kuukausittaiset laskuttamiset). Näin säästät aikaa oleellisen työn tekemiseen ja vältyt tylsiltä toistuvilta tehtäviltä.