Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön

Hyviä tapoja käyttää pikalaina

Moni joka ei ole ottanut pikalainoja kuvittelee yhä, että ne ovat jättikorkoisia yllätyskulullisia 50 lainoja jotka muuttuvat 1000 euron veloiksi. Vielä viimevuosikymmenellä pikalaina saattoi monesti olla erittäin huono diili kuluttajan näkökulmasta ja moni nuori joutuikin niiden kanssa ongelmiin. 2013 eduskunta kuitenkin tarttui ongelmaan ja lainojen ehdot laitettiin kuriin. Jättimäiset korot kiellettiin ja kuluja ei saanut enää piilotella. Moni pikavippi yritys joutui miettimään uudelleen yritysmalliaan ja osa lopettikin toimintansa. Kuitenkin moni jatkoi toimintaansa ja monia uusia yrityksiä tuli markkinoille uudella konseptilla. Idean keskiö on yhä pysynyt samana, sinun on vieläkin mahdollista saada pikavippi heti, mutta sen muut ehdot ovat parantuneet. Rahat tulevat heti tilille, mutta nykyään sen korko pyörii enää 9-30 prosentin paikkeilla yleisesti ottaen. Toinen asia joka on muuttunut on, että pikavippi heti, ei ole enää pelkkä pikalaina vaan se on kulutusluotto. Tämä on kuluttajan kannalta oleellista, sillä jos otat luottoa useammin samalta yritykseltä ehtosi voivat parantua yhä entisestään.

Eli nykyään pikavippi on joustava tapa saada rahaa tilillesi ja mitä säntillisemmin maksat lainat takaisin, sitä suurempia summia luottoa voit saada ja sitä paremmilla ehdoilla. Ja kuten pikavipin toinen nimi ’kulutusluotto’ kertookin, lainaa saa käyttää mihin haluaa. Sinun ei täydy selitellä pankille miksi haluat lainaa vaan kulutusluottoa saat ottaa juuri niihin tarpeisiin mihin haluat. Kuitenkin on hyvä muistaa, että pikalaina on huomattavasti kalliimpaa kuin perinteinen laina, joten jos muuta lainaa tai luottoa on tarjolla, myös niihin vaihtoehtoihin on hyvä tutustua. Varsinkin jos lainaa tai luottoa tarvitsee pitkäksi ajaksi, muuttuvat pikalainat huonoksi valinnaksi. Kuitenkin on monta paikkaa missä pikalaina voi pelastaa päivän. Monesti elämssä tulee vastaan yllättäviä tilanteita jolloin ei kannata tai kykene odottamaan lainan myöntämistä. Eli mitkä ovat hyviä tapoja käyttää pikalaina?

  1. Lomamatkat. Jos eteesi tulee tarjous lentolipuista tai pakettimatkasta, mutta sinulla ei ole luottokorttia pikavippi heti voi olla tapa korjata ongelma. Ensi käteen tämä voi kuulostaa hölmöltä tavalta käyttää lainaa, mutta tarkemmin mietittynä se saattaa säästää sinulta pitkän pennin. Pikalainojen korot ovat aina korkeita, mutta sanotaan, että ostat lomamatkan tarjouksesta ja säästät 200euroa niin vaikka lainan kulut olisivatkin 10-20 euroa jäät silti voitolle. Kuitenkin on hyvä muistaa, että pikalaina kannattaa maksaa heti pois seuraavasta palkasta. Toinen syy miksi lomille saattaa tarvita pikalainaa on se, että budjetti on mennyt yli. Vaikka lomamatka olisi hyvin suunniteltu ja rahaa olisi säästetty hyvissä ajoin, välillä budjetti kuitenkin jää vajaaksi. Kuitenkaan loman viimeisiä päiviä ei varmasti kannata elää purkkipavuilla mitään tekemättä, vaan pikalaina voi näppärästi pelastaa lomasi, vaikka sitten seuraavassa kuussa pitäisikin hieman kiristää vyötä.
  2. Korjaukset. Olipa se työautosi tai rikkinäinen hana keittiössä, välillä säästyy huomattavia summia rahaa kun asiat korjaa välittömästi. Jos työautosi on rikk,i niin ei sinulla ole mahdollisuutta kuitenkaan jättää menemättä töihin, vaikka tilillä ei olisi rahaa, vaan kannattaa auto korjata välittömästi. Toisaalta jos talossasi vuotaa hana, voi olla parempi kutsua korjaaja heti paikalle eikä odottaa vesivaurioita ja huomattavasti isompia laskuja.
  3. Elämässä tulee välillä myös vastaan yllättäviä kuluja joihin ei voi varautua. Olipa se jotain niin harmillista kuin matkustaminen sukulaisten hautajaisiin tai jotain hauskaa kuten kaverin polttareiden järjestäminen. Välillä rahan tarve on akuutti ja silloin pikalaina voi olla ainut vaihtoehto, jos sinulla ei ole luottokorttia.

Pikalaina on nopea tapa saada rahaa yllättäviin kuluihin, mutta kannattaa aina muistaa, että lainan kulut lähtevät helposti hanskasta jos lainaa ei maksa nopeasti takaisin.