Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön

Kotoa työskentelemisen edut

Kaikille kotoa käsin työskenteleminen ei sovi, jos itselle on vaikea asettaa tavoitteita ja aikatauluja voi toimistoon matkustaminen olla parempi valinta. Työntekijöiden ja työnantajien kannattaa kuitenkin pohtia kaikkia etuja mitä kotona työskentelemiseen liittyy. On hyvä muistaa, että etuja kotona työskentelystä voi tulla niin työnantajille kuin tekijöille.

Itsenäisen toimistottoman työelämän maine on jatkuvassa kasvussa. Yhä useampi unelmoi etätyöstä jota voisi tehdä riippumatosta käsin Karibian saarilla margaritaa siemaillen. Käytännössä se onkin mahdollista, mutta jos aiot tehdä paljon töitä etänä, kannattaa myös tehdä itselleen muutamia sääntöjä työn helpottamiseksi ja etujen maksimoinniksi.

  1. Toimistosi voi näyttää miltä tahansa. Nykyään kaikki teknologia mitä useiden töiden tekemiseksi tarvitaan vie hyvin vähän tilaa. Kotona työskennellessä sinun ei täydy enää muuttaa olohuoneen nurkkaa epäkäytännölliseksi toimistoksi, vaan aamupala pöytä ja kannettava voi olla toimistosi.
  2. Toimistosi voi olla missä tahansa. Jos tarvitset talvella hieman aurinkoa, mutta lomapäiviä ei ole vielä kertynyt tarpeeksi tai töistä ei ole varaa ottaa taukoa, se ei haittaa. Buukkaa lentoliput ja lennä minne tahansa missä aurinko paistaa ja wifi yhteys toimii. Etätyötä voit tehdä mistä haluat, vaikka työskentelisitkin rankan viikon Thaimaassa uima-altaan vieressä, niin vireystilasi on huomattavasti parempi kuin saman aikavälin toimistossa viettäneillä. Ota vaikka lainaa heti ja osta lentolippu halpaan kohteeseen, voit maksaa lentoliput nopeasti takaisin kun kulut laskevat ja burn outin mahdollisuudet laskevat palmujen alla merta kuunnellessa.
  3. Kotoa työskentely säästää rahaa. Työmatka kulut katoavat ja niin katoaa moni muukin kulu. Lounaan voi syödä omassa keittiössä joka säästää pitkän pennin ravintoloihin verrattuna. Vaate kuluissa voi myös säästää, jos töihin ja siviilielämään ei tarvitse eri vaatteita.
  4. Voit aikatauluttaa kaiken itse. Tämä on kotona työskentelyn etu ja uhka. Kun opit aikatauluttamaan työsi hyvin voit ottaa paljon vapauksia, tee töitä vähän rankemmin alkuviikolla ja voit pitää pitkän viikonlopun. Jos haluat nukkua aamulla tee töitä illalla. Kotona työskentelemällä opit ajan kanssa aikatauluttamaan elämäsi yhä paremmin ja miellyttävämmin.

Mitä kaikkia etuja työnantajan kannalta on siitä, että työntekijät ottavat etäpäiviä.

  1. Kotoa käsin työskenteleminen säästää työmatkoihin menevät ajat. Tämä saattaa olla työntekijän henkilökohtaisesta näkökulmasta suurikin etu. Jos työmatkoihin menee 2 tuntia päivässä, kuukauden aikana matkustamiseen menee jo huimat 40 tuntia. Jos kuukaudessa vapautuu työviikon verran aikaa niin, on se varmasti kaikkien osapuolien eduksi. Jos työnantaja korvaa työmatka kulut, voi etäpäivät myös säätää yrityksen kuluja.
  2. Tutkimusten mukaan kotona työskentelyn tuottavuus on parempi kuin toimistotyön. Tähän saattaa olla monia syitä, mutta kotoa työskennellessä ihmiset nähtävästi haluavat optimoida aikaansa paremmin.
  3. Moni on onnellisempi ainakin kun osan töistä voi tehdä etäpäivinä. Pelkästään kotoa työskentelevä saattaa vaipua yksinäisyyteen. Kuitenkin jos toimistolla käy silloin tällöin ja osan töistä voi tehdä kotona, ovat ihmiset monesti onnellisempia, sillä he saavat enemmän vapautta ja vastuuta.
  4. Jos työntekijät tekevät kaikki työt kotoa käsin työnantajan ei täydy maksaa toimiston vuokria ja siihen liittyviä kuluja.
  5. Sairaspäivät vähenevät. Kevytkin sairaus saattaa saada ihmisen pysymään sängyssä jos vaihtoehtona on pitkä työmatka toimistolle. Kuitenkin jos töitä voi tehdä kotoa käsin, kevyet sairaudet eivät välttämättä haittaa.

Kotona työskentelemisessä on monia etuja niin työnantajalle kuin työntekijöille. Sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla ja vaikka kaikkia töitä ei voisikaan siirtää kotiin niin säännölliset etätyöpäivätkin voivat parantaa työntekijöiden tyytyväisyyttä ja säästää kuluja kumminkin puolin.