Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön

Miten pyytää palkan korotusta?

Palkankorotus ei ole ikinä helppo aihe nostaa esille. Moni olettaa, että palkankorotus tulee automaattisesti, kunhan työt tekee hyvin ja odottaa maltillisesti. Ongelmana kuitenkin on, että työnantajat harvoin nostavat palkkoja yli 3% vuodessa ja he eivät aina välttämättä kiinnitä huomiota taitoihin mitä olet kerännyt. Jos teet kursseja tai keräät kokemusta, sinulla on enemmän arvoa ja sen pitäisi näkyä kuitenkin myös palkassa. Monesti työpaikkaa vaihtamalla palkkasi saattaa kohota 10-20% joten jos palkkaneuvottelut menevät pahasti jäihin niin kannattaa miettiä sitäkin vaihtoehtoa.

Ennen kun palkankorotusta kuitenkaan lähtee pyytämään, kannattaa pitää mielessä muutamia asioita. Ensimmäinen kysymys on minkä takia ansaitsisit palkankorotuksen? Tähän yleisin vastaus on oman pätevyyden kasvaminen, olitpa käynyt lisä koulutusta työn sivussa, tai tehnyt esimerkiksi freelance töitä, jotka ovat kehittäneet taitojasi. Kun tiedät, että sinun arvosi on kasvanut tai olet ottanut esimerkiksi laajemman työkuvan yrityksessä, sinun pitää arvioida mikä on uusi arvosi. Tämä voi välillä olla haastavaa, mutta kysymällä esimerkiksi kouluttajiltasi voit saada tietää, kuinka paljon kyseinen koulutus on lisännyt muiden palkkatasoa. Toisaalta jos kykenet vertailemaan muiden yritysten vastaavan tehtävän palkkoihin voit saada parempaa kuvaa. Kuitenkin näiden kanssa kannattaa olla huolellinen, sillä sama nimike saattaa tarkoittaa eri työnkuvaa eri yrityksissä. Kuitenkin jos luulet, että olet asemassa missä palkankorotukseen voisi olla syytä, älä jää odottelemaan sitä vaan keskustele työnantajasi kanssa. Kun kävelet pomon huoneeseen niin pidä nämä 6 ohjenuoraa mielessä:

  1. Ensinnäkin palkankorotusta kannattaa pohjustaa hieman. Sen sijaan, että marssisit suoraan vaatien palkankorotusta kannattaa keskustelun avauksia tehdä jo hyvissä ajoin ennen. Yritä käydä avointa ja rehellistä keskustelua pomosi kanssa tavoitteistasi työpaikalla. Kun olet ollut töissä hetken ja vakiintunut, kerro pomollesi etenemistavoitteistasi, pyydä palautetta työstäsi ja kysy apua miten voisit kehittää itseäsi niin, että seuraavia ylennyksiä pohtiessasi sinun asemasi olisi hyvä.
  2. Kerro saavutuksiasi tasaisesti. Älä pysy hiljaa samalla kun teet muiden työt ja älä kasaa niitä massiiviseksi kasaksi jonka sitten kerralla kerrot. Jos olet pomojesi kanssa vakaassa yhteydessä, ota asteittain enemmän roolia yrityksen sisällä ja tee hieman enemmän töitä kuin muut. Kerro siitä myös välillä ja kun palkankorotuksen pyytämisen aika tulee, niin sitä osataan odottaa paremmin ja siihen ehkä ollaan valmistauduttu.
  3. Vaatetus merkitsee yllättävän paljon psykologisesti. Tyylikäs ja siisti pukeutuminen antaa sinusta menestyvän ja kunnioitettavan kuvan, joten vaikka et tykkäisi vaatteisiin sijoittamisesta, se mahdollisesti kannattaisi jos haluat edetä urallasi. Ota vaikka lainaa heti ja käy ostamassa itsellesi menestyjän vaatteet, näin pääset nopeammin lähemmäs palkankorotusta kuin vain odottelemalla.
  4. Kun pyydät palkankorotusta niin esiinny lämpimästi ja rennosti, ota huomioon myös yrityksen tarpeet. Kerro miten uskot oman työpanoksesi kehittävän ja parantavan yritystä. Anna kuva, että välität yrityksestä sen sijaan, että kertoisit vain omasta kunnianhimostasi. Kerro miten parannat yritystä sen sijaan, että kertoisit itsestäsi.
  5. Vaikuta joustavalta. Sen sijaan, että kertoisit tarkan palkkatoiveen anna osviitta miltä väliltä haluaisit sinun tulevan palkan olevan. Tämä antaa sinusta joustavan kuvan ja todennäköisesti jos saat palkankorotuksen, se tulee silti olemaan pitkälti juuri se, jota olit pyytämässä.
  6. Valmistaudu tapaamiseen hyvin. Sinä tiedät miksi ansaitset tietyn palkan korotuksen, niin tue pyyntöäsi luvuilla. Tämän lisäksi ole valmis selittämään miten lisäät yrityksen arvoa ja miten olet ottanut lisää roolia ja miten hyvin olet siinä onnistunut. Ole myös valmistautunut vastaamaan kysymyksiin ja myös mahdolliseen ’’ei’’ vastaukseen. Siitäkään ei kannata tosin lannistua, sillä esitetty pyyntö voi silti materialisoitua kun yritys tekee seuraavia budjetointeja.