Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön

Pikavippi 18v

Voiko 18-vuotiaana saada lainaa?

Kun ihminen on nuori ja täynnä energiaa niin on rahalle suurta tarvetta. Elämä on vasta aluillaan ja niin monien pakollisten tavaroiden hankinta kuin mielenkiintoisten kokemusten kerääminen on vasta aluillaan. Nuorena olisi energiaa tehdä vaikka mitä, mutta rahaa tehdä näitä asioita tuppaa kerääntymään vasta vanhemmiten. Työpaikkojen palkat toki nousevat työkokemuksen karttuessa, mutta 18 juuri täyttäneenä voi olla vaikea löytää niin omaa kotia ja vielä vaikeampaa on kerätä säästöjä pakollisten hankintojen tekoon. Uuteen kotiin kuitenkin pitäisi saada lakanat, padat ja pannut.

Luotonantaja Hyvaksynta aika Min summa Max summa Alaikaraja Suurin termi Hanki laina
2 paiva 1 € 2000 € 18 vuotias 144 kuukaudet Hanki laina
 

Onneksi suomessa 18-vuotias on kuitenkin täysi-ikäinen ja näin oikeutettu laillisten sopimusten solmimiseen itsenäisesti, ja näin ollen on 18-vuotias laillisesti oikeutettu lainanottoon. Kuitenkaan ihan ’’aikuisen’’ säännöillä 18-vuotiaat eivät pääse lainamarkkinoille. Tämä johtuu siitä, että kaikki lainantarjoajat eivät vielä luota 18-vuotiaiden takaisinmaksukykyyn. Esimerkiksi luottokorttia ei 18-vuotiaalle myönnetä, mutta luoton tarvetta silti saattaisi olla enemmänkin kuin tulevaisuudessa. Elämässä voi tulla vastaan yllättäviä pakollisia kuluja tai toiveita varata alennuksessa oleva lentolippu, mutta palkkapäivään voi olla vielä viikkoja. Joitain kuluja ei kuitenkaan voi lykätä ja toisaalta taas joitain kuluja ei haluaisi lykätä, tällöin luottoa olisi mukava saada. Yksi ratkaisu yllättävään luoton tarpeeseen on pikavippi 18v, joka on lyhytkestoinen luotto jota moni yritys ja pankki tarjoaa. Pikavippi 18v ovat yleisesti ottaen pienempiä summiltaan kun vanhemmille tarjottavat lainat, mutta luoton kasvaessa asiakkaaseen, myös ehdot paranevat.

18-vuotias voi saada myös montaa muuta erilaista lainaa. Suurin ero yli 21-vuotiaiden ja 18-21-vuotiaiden lainan saannissa on juuri luottokortti. Tyystin omaa luottokorttia ei myönnetä nuorille pankista. Pankit sen sijaan kuitenkin myöntävät monia muita erilaisia lainoja 18-vuotiaille. Siinä missä pikavippi 18v on nopea ja helppo tapa saada lainaa, on se kuitenkin ehdoiltaan huomattavasti kalliimpi tapa lainata rahaa kuin pankeilta lainatessa. Aina lainaa ottaessa lainaajalla joutuu maksamaan lainastaan, tästä ei pääse eroon. Yleisesti ottaen pankit kuitenkin vaativat jonkinlaisia vakuuksia lainalle. Tämä tarkoittaa, että pankki tietää, että lainaajalla on varaa maksaa laina takaisin omaisuutena jos hän ei kykene maksamaan lainaa normaalisti takaisin rahana korkoineen. Juuri tämän takia pankki voikin lainata rahaa halvemmalla. Kun pankki tietää, että se ei tule menettämään lainarahojaan ei sen täydy pyytää korkeita korkoja lainastaan. Pikavippi 18v :lle taas toimii ilman vakuuksia, jonka takia lainantarjoaja ei tiedä voiko se saada rahojaan takaisin, jos lainanottaja ei maksa lainaa takaisin. Juuri vakuus määrittelee pitkälti kuinka paljon lainaa 18-vuotias saa ja millä koroilla. Tämän takia jos henkilöllä on mahdollisuus tarjota vakuus pankille voi hän lainata enemmän rahaa ja pienemmällä korolla. Mitä kaikkia lainoja pankit sitten myöntävät 18-vuotiaille?

Minkä tyyppisiä lainoja voi saada 18-vuotiaana?

18-vuotias on lain silmissä täysi-ikäinen ja näin hän voi laillisesti lainata rahaa ja lopulta vaihtoehtoja on monia erilaisia. Vaikka moni yritys ei myönnä luottoa alle 21-vuotiaille ja pankit eivät myönnä luottokortteja alle 21-vuotiaille, niin löytyy lainantarjoajia 18-vuotiaille silti monia. Ensinnäkin pikavippi 18v on monien yritysten tarjoama kulutusluotto, jonka ehdot ovat hieman huonommat kuin vanhemmille myönnettävät kulutusluotot. Tämän lisäksi pankit tarjoavat mitä erilaisempia lainoja 18-vuotiaille, joiden ehdot ovat lähtökohtaisesti parempia kuin yritysten tarjoamien lainojen.

Pankista voi hakea monenlaista lainaa ja monesti nuoret asiakkaat saavat etuja ja halvempia palvelupaketteja pankeista kuin yli 28-vuotiaat. Pankkien kanssa monesti voi neuvotella enemmän lainanmaksusta kuin yritysten kanssa. Esimerkiksi jos on tapahtunut jotain yllättävää, esimerkiksi työpaikka on mennyt alta, pankkien kanssa voi monesti neuvotella uusia takaisinmaksu ohjelmia ja pankin neuvojat auttavat sinua luomaan uuden takaisinmaksu ohjelman. Tämän lisäksi jos pystyt tarjoamaan vakuuden lainallesi on lainojen korot huomattavasti pienempiä kuin mistään muualta rahaa lainatessa. Lainaa 18v voi saada monenlaisia, jos haluat välittömästi ostaa asunnon niin pankit kyllä myöntävät sellaisen, kunhan annat vakuuden. Riippuen lainasta vakuutena voi toimia erilaiset asiat. Vakuutena voi toimia omat aikaisemmat säästöt kuten perinnöt, vanhemmat voivat toimia lainan takaajana ja välillä myös valtio toimii lainan takaajana. Jälkimmäisestä takaajasta löytyy yksi yleinen esimerkki, joka on varmasti 18-vuotiaiden suosimin laina ylipäätään. nimittäin opintolaina.

Opintolainaa voi saada kuka tahansa 18-vuotias opiskelija. Opintolainan takaa valtio joka tekee siitä pankille erittäin turvallisen lainan. Tämä tarkoittaa opintolainan ottajalle, että lainan korko on erittäin alhainen. Opiskelija saa tukiensa lisäksi nostaa 600 euroa lainaa kuukausittain, kunhan on täysipäiväinen opiskelija. Tämän lisäksi opintolainassa on nykyään muita etuja sen lisäksi, että sitä on helppo saada, nostaa ja sen korko on lähes olematon. Yksi oleellisin etu opintolainassa on se, että jos valmistut ajallaan, niin osa lainastasi annetaan anteeksi. Jos olet esimerkiksi ottanut opiskeluittesi aikana lainaa 10 000 euroa ja valmistut koulustasi toivotussa ajassa, saat tuhansia euroja lainastasi anteeksi. Opintolaina on kaikin puolin paras laina mitä 18-vuotias voi saada.

Kaikki eivät kuitenkaan ole opiskelijoita, mutta silti tarvitsevat lisärahaa yllättäviin kuluihin tai muihin tarpeisiin. Aina ei ole aikaa hakea lainaakaan ja pohtia takaisinmaksu suunitelmia. Tällöin pikavippi 18v, saattaa olla hyvä vaihtoehto. 18-vuotiaille harvoin myönnetään hirveän suuria kulutusluottoja eli pikavippejä ja niiden kulut saattavat olla suurehkot. Nykyään korot ja kulut kuitenkin ovat huomattavasti kohtuullisempia kuin mitä ne olivat esimerkiksi 10 vuotta sitten. Pikavipin hyvä puoli on, että sen hakeminen on helppoa. Pikavippi 18v heti tilille on yritysten monesti tarjoama slogan, sillä pikavipit ovat nimenomaan tunnettuja nopeudestaan. Pienlainat saapuvat yleensä päivän sisällä, mutta joissain tapauksissa myös välittömästi tilillesi. Kun kulutusluoton on kerran ottanut sitä voi myös jatkaa, ja jos lainan takaisin maksu sujuu ongelmitta, niin samalla myös luoton ehdot paranevat. Kuitenkin on hyvä muistaa, että jos lainaa ottaa yöllä 23-07 välillä, ei laina saa lain mukaan saapua tilillesi kuin vasta aamulla, joten yöllisiin rahatarpeisiin ei pikavippikään ole ratkaisu.

Pikavippi 18 vuotiaalle löytyy monien yritysten lainatarjonnasta ja vaikka niiden summat voivat alkuun olla pieniä, niin pitkällä aikavälillä summat voivat kasvaa. Yllättäviin menoihin juuri pikavippi 18 vuotiaalle voi olla ainut valinta jos muualta lainaa tai luottoa ei löydy. Lainaa ottaessa on kuitenkin hyvä kiinnittää huomiota keneltä lainan ottaa, sillä kulutusluottojen ehdot ovat kovin erilaisia ja korot vaihtelevat. Jos pankkisi myöntää sinulle kulutusluottoa on se yleensä halvin vaihtoehto, mutta internetissä voit myös vertailla eri yrityksiä joilta löytyy pikavippi 18 vuotiaalle. Kuinka paljon lainat sitten lopulta maksavat?

Mitkä ovat maksuehdot ja korot näille lainoille?

Opintolainaa ottaessa maksuehdot ovat hyvin joustavat ja korot alhaiset. Lainan korko on alhainen koska laina on valtion takaama, sen maksuehdot taas saattavat elää hieman pankkikohtaisesti. Lainaa nostaessasi pankki saattaa vaatia käsittelykuluja ja lainan takaisinmaksu saattaa toimia eri tavalla eri pankeissa, mutta lähtökohtaisesti lainan takaisinmaksu on joustavaa. Tarkempiin ehtoihin kannattaa tutustua pankiltasi opintolainaa ottaessasi. Pikavippiä ottaessa kannattaa kuitenkin ottaa useampia asioita huomioon.

Vielä 10 vuotta sitten pikavipit saattoivat sisältää tyystin kohtuuttomia käsittelykuluja ja mahdottomia korkoja. 2013 piilokulut ja todellisen koron piilottelu kuitenkin kiellettiin ja pienlainoille luotiin myös kohtuullinen korkokatto. Tämän vuoksi pikavipit muuttivat muotoaan kulutusluotoksi, joka toimii hieman eri tavalla kuin laina, mutta käytännössä ajaa saman asian. Luoton antamisessa säännöt ovat kuitenkin hieman tiukemmat ja nykyään uutisissa ei enää kuule kauhutarinoita pikavippikierteistä. Pikavippi 18v on siis oikeasti kulutusluotto joka myönnetään nuorelle henkilölle. Kulutusluottojen maksuehdot ja korot kuitenkin vaihtelevat huomattavasti ja sen takia onkin oleellista miettiä tarkkaan mistä kulutusluottonsa nostaa.

Pikavippi 18 vuotiaalle on kulutusluottona kalliimpi kuin vanhemmalle lainan ottajalle, mutta senkin ehdot paranevat ajan kanssa. Käytännössä perus nyrkkisääntöjä voi kuitenkin löytää kulutusluotoista vaikka niiden ehdot vaihtelevat suuresti ja ne muuttuvat myös asiakassuhteen kehittyessä. Yleisimpiä kuluja joita kannattaa ottaa huomioon kulutusluoton tarjoajaa valittaessa ovat:

  1. Lainan korot. Yleisesti ottaen kulutusluottojen korot ovat olleet laskemaan päin. Ennen vuosikorot saattoivat olla tuhansia prosentteja, mutta nykyään moni lainantarjoaja myöntää kulutusluottoa 9-30 prosentin vuosikorolla. Itse korko määräytyy sen mukaan kuinka luotettava lainanottaja olet. Kun haet lainaa niin mitä enemmän vakuuksia voit antaa sitä alhaisemman koron, eli halvemman lainan saat.
  2. Lainan kulut. Pikavippien kulut voivat vaihdella suuresti. Yleisimpiä yllättäviä kuluja pikavipeissä ovat lainan käsittelymaksut. Vaikka lainan takaisinmaksu eräsi olisivat kohtuullisia ja korko ei olisikaan kuukausittain paria euroa enempää voi käsittelymaksut tehdä lainasta kalliin. Jos jokaisen lainaerän lyhennyksen päälle tulee usean euron käsittelymaksu voi laina muuttua kohtuuttoman kalliiksi. Tämän takia lainan käsittelymaksuihin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.
  3. Avausmaksu. Kaikilla luoton tarjoajilla tätä kulua ei ole. Kuitenkin jotkut luotontarjoajat vaativat avausmaksua kulutusluoton eli pikavipin ottamiseen. Jos aiot ottaa pikavipin tai muun kulutusluoton vain kerran, tämä avausmaksu voi olla kohtuuton. Toisaalta jos tiedät jatkuvasti ottavasi ja käyttäväsi kulutusluottoa voi avausmaksullinen kulutusluotto olla taas koroiltaan halvempi. Tällöin lainaa ottaessa pitää miettiä, minkälainen luotto itselleen sopii parhaiten.

Erilaisia kulutusluottoja ottaessa on tärkeää pohtia minkälaiseen tarpeeseen sen ottaa. Kun on ensin arvioinut, minkälainen laina itselleen sopii, on tämän jälkeen helpompi kilpailuttaa itselleen paras laina. Internetistä löytyy monia lainan tarjoajia ja monia lainan kilpailuttajia, joten näitä työkaluja kannattaa myös käyttää jos aikoo ottaa pikavipin, sillä hintaerot voivat olla kovinkin suuria. Miten pikavippiä sitten voi lainata?

Miten 18-vuotiaana voi lainata pikavipin?

Pikavippi on käytännössä kulutusluotto ja kulutusluottoa voivat yritykset ja pankit myöntää kunhan he tietävät muutamia perusasioita sinusta. Pikavippiä voi lainata suoraan netistä täyttämällä yksinkertaisen kaavakkeen. Tämän jälkeen pankki määrittelee sinulle lainan ehdot ja jos haluat ottaa lainan, saapuu se tilillesi nopeasti. Eri yritysten protokollat ovat hieman erilaiset, mutta tiettyjä asioita kaikki pikavipin tarjoajat vaativat. Pikavipin ottaaksesi tarvitset siis ainakin kolme asiaa:

  1. Tulotietosi. Pikavippiä saadaksesi sinun täytyy todistaa, että sinulla on tuloja joilla voit maksaa luottoa takaisin. Mitä enemmän tienaat sitä enemmän lainaa voit ottaa. Tulotietojen perusteella lainan antaja voi arvioida luotettavuuttasi lainan takaisin maksajana, joten se vaikuttaa myös korkoon jonka lainallesi saat.
  2. Tiliotteen. Tiliotteestasi lainanantaja näkee, että tilitapahtumasi ovat normaalit ja, että kaikki tiedot ovat lainanottajan.
  3. Henkilöllisyystodistuksesi. Lainaa ottaessa tarvitset aina henkilöllisyystodistuksesi, joka toimii tunnustautumisenasi netissä asioidessa. Tällä tavalla lainanantaja voi myös tarkistaa, että lainanottaja on myös lainansaaja, eikä kaveri tai serkku.

Kun olet täyttänyt kaavakkeen ja päättänyt kuinka pitkäksi aikaa lainan haluat, saat lainan nopeasti tilillesi. Tämän jälkeen lainaa pitää lyhentää kuukausittain ja yleisesti ottaen, mitä kauemmin lainaa maksat, sitä kalliimmaksi se tulee. Pikavipin ottaminen on kuitenkin yhä helppo tapa nuorille saada luottoa arjen yllättäviin tarpeisiin.