Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön

Säästövinkkejä perheille

Perheellisenä on vaikea tehdä suuria leikkauksia. Vanhempana sitä haluaa antaa lapsilleen parasta ja monet säästövinkit tai budjetoinnit kehottavat koko elämäntyylin muuttamiseen. Tämä ei kuitenkaan sovi monille, sillä ei perhelomista tai lasten harrastuksista halua luopua. Sen sijaan on parempi löytää paljon pienempiä kulueriä joista voi hioa euroja säästöön, näin perheen yhteisiä huveja ei täydy uhrata säästöjen luomiseksi. Myös jos säästämisestä tekee koko perheen projektin, nostaa se paljon vastuuta yhden ihmisen harteilta ja antaa lapsille arvokkaita opetuksia rahan käytöstä.

Jos lomamatkalla rahat sitten kuitenkin loppuvat kesken, niin se voi olla väärä paikka säästellä kuluista. Yhteinen aika perheen kanssa on arvokkainta ja silloin esimerkiksi ottamalla lainaa heti tilille voi pelastaa koko loman. Ottamalla lainaa heti tilille voit käydä loman viimeisinäkin päivinä mukavilla illallisilla. Mutta kun otat loma viikolla lainaa heti tilille loman ja yhteisajan parantamiseksi, tulee sen lasku maksettavaksi seuraavan kuun kuluista. Miten sitten säästää perheenä rahaa niin, että yhteisistä muistoista ja onnen hetkistä ei täydy tinkiä ja niin, että koko elämäntyyliä ei täydy muuttaa? Muutama pieni säästö muuttuu helposti jo vuoden aikana mukavaksi lomakassaksi. Uusimmat vaatteet ja viiden tähden hotellit eivät välttämättä tee onnellista perhettä, mutta perhe jonka ei täydy stressata jatkuvasti rahasta monesti voi elää onnellisemmin, miten sitten päästä siihen tilanteeseen?

  1. Suunnittele perheen ateriat. Kunnollinen aterioiden suunnittelu voi ensinnäkin tehdä per henkilö ruokailusta todella halpaa ja terveellistä. Kun viikon alussa pohdit mitä viikon päivinä syödään, voit ostaa ruokaa niin, että sitä ei täydy heittää pois, hyödyntää kauppojen tarjouksia ja tarjoilla perheellesi erinomaista ja terveellistä kotiruokaa. Tämän lisäksi kotona syöminen antaa perheelle hyvää yhteistä aikaa istua pöytään rauhassa ja keskustella päivän asioista sen sijaan, että jokaiselle lapselle antaisi käteistä ja lähettäisi heidät McDonaldsiin tai tilaisi pizzat iltaisin kotiin kun ei jaksa miettiä mitä sinä iltana söisi. Sen sijaan tunnin suunnittelu sunnuntai-iltana voi tehdä koko viikosta halvemman, mukavamman ja terveellisemmän koko perheelle.
  2. Tee ostokset järkevästi. Älä käy montaa kertaa viikossa kaupassa ostamassa unohtuneita tarvikkeita, silloin monesti tulee ostettua myös asioita mitä ei ole budjetoinut. Sen sijaan kun käyt kerran viikossa kaupassa, mieluiten siinä isoimmassa ja halvimmassa, voit ostaa kerralla suunnitelmallisesti kaiken mitä viikon aikana tarvitset. Monesti kaupassa käyminen sujuu myös helpommin ilman lapsia jotka repivät hihasta ja himoitsevat kaikkea kivaa mitä sattuvat näkemään. Hyvin suunniteltu kauppareissu kerran viikossa säästää, aikaa, mahdollisesti bensaa, rahaa ja hermoja.
  3. Lomaile välillä kodista käsin. Monesti on helppo unohtaa mitä kaikkea kivaa omalla paikkakunnalla ja lähistöllä voi tehdä. Aina perheen ei täydy virkistäytyä etelän lomalla, vaan päiväreissu naapurikaupunkiin tai luonnontieteelliseen puutarhaan voi virkistää koko perheen mielen luomatta hotelli laskuja.
  4. Osta käytettynä. Monesti lapsille tekee mieli ostaa kaikki uutena, mutta lapset kasvavat nopeasti ja käytettynä lapsen lätkä varusteet jotka menevät kuitenkin vuodessa vanhaksi saa ostettua ainakin puoleen hintaan. Pienten lasten leluja ja omia vaatteita voi myös ostaa halvalla käytettynä ja yhdistettynä mielikuvitukseen kaikki ovat tyytyväisiä ja säästävät rahaa.
    Kikkoja miten säästää perheenä rahaa on monia, mielikuvitus on välillä tärkeää eikä pennejä kannata säästää perheen yhteisestä ajasta. Sen sijaan kannattaa keksiä välillä aktiviteettejä lasten kanssa, käydä katsomassa lähistön puistoja tai käydä uudella alueella. Pienetkin seikkailut voivat olla elinikäisiä hauskoja muistoja ilman, että perheen budjetti romuttuu.