Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön

Tienaa rahaa kotoa käsin

Kun oman päivätyön palkka ei riitä, on aika tehdä jonkinlaisia muutoksia budjettiin. Monet elävät kädestä suuhun joka kuukausi, eikä rahaa riitä säästötilille. Säästäminen on ainoa keino varmistaa, että taloudellisen yllätyksen tullessa vastaan sinulla on pehmikettä tililläsi. Näin yllätykset eivät tule minkäänlaisena yllätyksenä, vaan voit maksaa laskut pois ja jatkaa elämääsi miettimättä sitä sen enempää.

Monet kuitenkin hakevat lainaa heti sen sijaan, että he miettisivät keinoja säästää rahaa omista kuluista tai tienata lisää. Laina harvoin on pelastus, sillä lainojen tarjoajien tulee saada myös sijoituksestaan rahaa. Tämä tarkoittaa sitä, että et maksa takaisin pelkästään lainasi pääomaa, vaan myös kulut ja korot. Laina siis harvoissa tilanteissa tekee rahallisesta tilanteestasi paremman. Yleensä se vain pahentaa sitä. Jos kuitenkin päätät ottaa lainaa, varmista, että kuukausittainen lainanlyhennys mahtuu varmasti budjettiisi.

Sen sijaan, että ottaisit lainaa, harkitse kuitenkin kuluista säästämistä. Kun olet leikannut pois kaikki ylimääräiset kulut, voit lisäksi tienata vielä lisää rahaa, jotta saat taskuusi hieman ylimääräistä. Ja säästöönkin saattaa jäädä jokunen euro.

Tässä artikkelissa käymme läpi erilaisia keinoja tienata rahaa kotoa käsin oman päivätyön ohella!

1. Aloita oma blogi

Olet varmasti kuullut monista bloggaajista, jotka tienaavat omalla blogillaan satasia tai jopa tuhansia euroja kuukaudessa. Yleensä blogin pitäjät ovat täysin tavallisia perheen äitejä tai vain ihmisiä, jotka haluavat tehdä töitä kotoa käsin.

Blogin aloittaminen on helppoa. Keksi ensin aihe, josta haluat kirjoittaa. Aiheen pitäisi olla sellainen, josta tiedät paljon ja josta haluat kirjoittaa. Alkumetreillä blogi ei tuota rahaa kovasti, joten sinun pitää rakastaa aiheesta puhumista ilman rahaakin.

Valitse blogisi teema, värit, fontti ja kuvat. Muista varmistaa, että kaikki nämä sopivat yhteen saumattomasti. Kun väri ja muut teemat on valittu, on aika luoda oma blogi. Markkinoilla on paljon sivuja, joille voit luoda blogin ilmaiseksi tai maksaa niistä muutamia euroja kuukaudessa.

Rakenna blogi huolellisesti käyttämällä valitsemiasi värejä, fontteja ja kuvia. Tee blogista selkeä ja helppokäyttöinen. Ja kun blogi on rakennettu, on aika alkaa tuottamaan sisältöä. Kirjoittaminen on aikaa vievin, hauskin ja työläin asia blogin pitämisessä. Tästä syystä on tärkeää, että rakastat kirjoittamista.

Kirjoita ainakin 10 blogipostausta, jotka ovat ainakin 300 sanaa pitkiä. Käytä näissä postauksissa paljon avainsanoja, jotka ovat blogiisi relevantteja.

Kun olet saanut kunnolla sisältöä ja jonkin verran lukijoita, voit alkaa lisätä sivullesi affiliate-linkkejä ja sponsoroituja postauksia. Sponsoripostaukset voivat maksaa aina muutamista kympeistä satasiin, tai ne voivat olla tuotevaihtareita. Affiliate-linkit sen sijaan voivat tuottaa jopa yli 100 euroa joka kerta, kun asiakas klikkaa linkkiä ja ostaa jotain linkin kautta.

2. Perusta verkkokauppa

Verkkokaupan avaaminen on nykyään helppoa ja nopeaa. Lisäksi monet shoppailevat nykyään netissä sen sijaan, että he lähtisivät kaupoille. Oli tuotteesi sitten mikä tahansa, voit joko rakentaa verkkokaupan itse itsellesi tai käyttää jo valmista alustaa, kuten Etsyä.

Ensimmäinen askel on tietysti hankkia tuote, jota myydä. Kun olet valinnut tuotteesi, perusta kauppa. Rakenna kauppa joko itse alusta alkaen käyttämällä esimerkiksi Wixiä, Squarespacea rai Etsyä. Markkinoi verkkokauppaasi ja saat asiakkaita!

3. Tienaa rahaa Instagramista

Instagramia voi käyttää jo olemassa olevien palveluiden ja tuotteiden markkinointiin. Monet mallit, arkkitehdit, valokuvaajat, taiteilijat ja verkkokaupat käyttävät Instagramia ilmaisena markkinointikeinona.

Jos kuitenkin haluat itse alkaa tienata rahaa Instagramista, eikä sinulla ole myytävää tuotetta… sinulla on itsesi! Valitse teemasi, jota haluat promota. Jos esimerkiksi olet muodin ystävä, ota itsestäsi kuvia muodikkaissa asuissa. Jos pidät koirista, ota itsestäsi kuvia koirien kanssa. Ja niin edelleen. Ota kauniita ja valoisia kuvia ja pitäydy yhdessä ja samassa teemassa.

Ole aktiivinen Instagramissa, tykkää muiden kuvista ja seuraa muita tilejä. Kun sinulla on tuhansia seuraajia, monet yritykset antavat sinulle mielellään rahaa tai tuotteita vastineeksi sinun ottamastasi tuotekuvasta ja julkaisusta tililläsi. Eräs pariskunta tienaa Instagram kuvilla jopa 20 000 USA:n dollaria per kuva!

4. Kirjoita ekirja

Jos olet kätevä kynäniekka ja tunnet jonkun (minkä tahansa) aiheen todella hyvin, kirjoita siitä ekirja. Ekirjan voit julkaista helposti itse esimerkiksi Amazon Kindle Publishingin kautta. Ensimmäinen askel on valita aihe, josta kirjoittaa. Kun aihe on plakkarissa, suunnittele kirjan kulku ja ala kirjoittaa. Kirjoita kirjasta niin pitkä kuin haluat.

Kirjoittamisen jälkeen on aika oikolukea, editoida ja muokata kirja ekirjan muotoon. Tässä voit käyttää apuna ammattilaista. Kun kirja on julkaisuvalmis, lataa se Amazoniin ja päätä sille sopiva hinta. Muista, että ekirjojen tulisi olla paljon halvempia kuin oikeiden paperikirjojen. Lisäksi monet ihmiset eivät mielellään käytä paljon rahaa tuntemattoman kirjailijan kirjan ostamiseen. Laita siis hinnaksi yksi tai kaksi euroa. Näin ihmisillä on pienempi kynnys ostaa kirjasi.

5. Osta ja myy domaineja

Domainit ovat nettisivujen osoitteita. Tämä ostaminen ja myyminen onnistuu aivan samalla periaatteella, kuin autojen ostaminen ja myyminen. Etsi nettisivujen osoitteita, joilla on jonkinlaista kaupallista arvoa. Muista myös, että nettisivut ovat globaaleja – etsi niitä siis myös englanniksi.

Osta domain esimerkiksi GoDaddy.com -sivustolta ja myy se toisella sivulla kalliimmalla. Yleensä domainit voivat olla niinkin halpoja kuin 2 euroa. Kovaa sijoitusta sinun ei siis tarvitse tehdä. Jos löydät oikein hyvän nimen, jolla on kaupallista arvoa, voit saada paljonkin rahaa. Vuonna 2007 domain vacationrentals.com myytiin jopa hulppealla 35 miljoonalla dollarilla.

6. Lasten vahtiminen

Jos sinulla on kokemusta lasten hoitamisesta, voit vahtia lapsia kotoasi käsin. Voit kertoa ystävillesi ja mainostaa Facebookissa, että luoksesi voi tuoda lapsia iltaisin tai viikonloppuisin. Muista, että vanhemmat harvoin antavat lapsiaan vieraille ihmisille hoidettavaksi, joten aloita ystävistäsi ja tuttavistasi. Vaihtoehtoisesti voit myös vahtia lemmikkejä.

Yhteenveto

Jos budjetti on tiukalla, hyvä idea voi olla ottaa kontolleen ylimääräinen työ. Mikäli sinulla on kuitenkin oma kokopäiväinen työ, voi olla hankalaa löytää tapaa tienata lisää. Voit kuitenkin löytää monia tapoja tienata ylimääräistä rahaa kotoa käsin.

Voit tienata paljonkin rahaa sosiaalisen median kautta. Voit esimerkiksi markkinoida tuotteitasi ja palveluitasi Facebookin, Instagramin, Twitterin tai Youtuben kautta. Tähän tarvitaan tietysti hieman kärsivällisyyttä ja huolellista tilin rakentamista.

Toinen hieno tapa tienata lisää on oman blogin kirjoittaminen. Omaan blogiin voit asettaa esimerkiksi affiliate-linkkejä, joiden kautta voit tienata jopa satasia per asiakas.

Jos kirjoittaminen on omaa alaasi, voit myös kirjoittaa ekirjan. Ekirjan myynnit voivat tuottaa sinulle rahaa vielä vuosienkin jälkeen, joten jos kirjoittaminen sujuu, voit saada lisätienestiä passiivisena tulona.

Mikäli haluat tienata rahaa kotoa käsin, käytä aikaa miettiäksesi, mikä tapa sopii sinulle parhaiten. Jos tarvitset rahaa heti, voit yrittää myydä muutamia vanhoja vaatteitasi tai elektroniikkaa, jota et enää käytä. Näin voit saada taskun pohjalle muutaman kympin muutamassa päivässä.